تهدید ممنوعیت صادرات در صنعت فولاد
نوشته شده توسط : آهن پرایس

بنا بر گزارش تحلیل گران آهن پرایس در خصوص وضعیت بازار فولاد، وضعیت بازار از ابتدای سال جاری دولت با اعمال عوارض باز دارنده و ممنوعیت صادرات فعالیت معادن را با تهدید مواجه کرد، از این رو دولت عوارض پلکانی که در سال ۹۸ به ۱۰درصد می‌ رسید را با ۲۵درصد نقض کرد.
بنا بر اظهارات کارشناسان فولاد شکل گیری زنجیره ارزش افزوده فولاد و عملکرد دولت در این موضوع در سال ۱۳۹۲، ۴۵ میلیون تن در کشور تولید سنگ آهن شد که نصف آن در داخل کشور  مصرف و حدود ۲۳ میلیون صادرات شده است. 
اما از سال ۹۲ نهضتی با عنوان فرآوری مواد معدنی در کشور ایجاد شد که با همراهی دولت و بخش خصوصی و تشکل‌ ها ایجاد ارزش افزوده اولویت بیشتری پیدا کرد. تا به دنبال آن حلقه‌ های ارزش افزوده فولاد به سمت توسعه صنایع پایین هدایت پیدا کند. از سال ۹۲ تا سال ۹۷ همه پتانسیل های حوزه معدن اعم از دولتی و خصوصی برای تحقق این نهضت به میدان آمدن، در طی این ۵ سال تولید سنگ آهن از ۴۵ میلیون تن به ۸۰ میلیون تن افزایش پیدا کرد. علاوه بر این تولید کنسانتره نیز به ۴۵ میلیون تن و گندله به ۳۶میلیون تن رسید. از این رو صادرات سنگ آهن خام از ۲۳میلیون تن به ۷/۷میلیون تن در سال ۹۷ کاهش پیدا کرد. به عبارتی حرکت صادرات به سمت  ارزش افزوده بیشتر هدایت شد. 
بنا بر این صنایع داخلی ما در این مسیر حرکت کرد که مواد با ارزش افزوده بیشتری تولید کند. سال ۹۷ که تولید سنگ آهن به ۸۰ میلیون تن رسید، شاهد صادرات کمتر از ۱۰ درصد این تولید بودیم.که این موضوع نشان می‌ دهد برنامه تکمیل زنجیره با ارزش افزوده بالا نتیجه بخش بوده است.
شایعه خروج عمده سنگ آهن تولیدی از کشور به هیچ وجه درست نیست. چراکه فقط ده درصد از تولید کشور که برای زنجیره ی فولاد امکان ایجاد ارزش افزوده ندارد صادر می ‌شود.





:: بازدید از این مطلب : 105
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 مهر 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: