ورق سیاه و کاربردهای آن
نوشته شده توسط : آهن پرایس

ورق سیاه نوعی فلز مسطح می باشد که از جنس آهن بوده و کاملا صیقل خورده می باشد. ورق سیاه به طور کلی در دو دسته رول و برش خورده تولید می گردد. ورق سیاه در واقع همان نورد گرم می باشد که یکی از مهم ترین دسته آهن آلات به شمار می رود. نورد گرم به دو بخش معمولی و صنعتی تقسیم می‌شود، که هر کدام از این ورق ها استاندارد های متفاوتی دارد.

روش تولید ورق سیاه یا ورق گرم

ابتدا پودر سنگ آهن از معادن سنگ آهن تهیه میشود و سپس پودر سنگ آهن در کارخانه به گندله تبدیل میشود. گندله، گوی هایی متخلخل میباشند که حدود یک تا ۱.۵سانت قطر دارند و یکنواخت هستند که در ابتدا خام هستند و استحکام کمی دارند و سپس خشک و پخته میشوند تا سخت گردند. مرحله گندله خام تا پخته شدن همان تبدیل مگنتیت به هماتیت است. گندله به آهن اسفنجی تبدیل می گردد و بعد از آن در کوره های قوس الکتریکی ذوب میشود و فولاد مذاب تولید می گردد. فولاد مذاب تبدیل به تختال و یا به اصطلاح می گردد. تختال تولید شده خنک میشود و نورد می گردد که به صورت ورق فلزی شیت و یا به صورت کلاف رول در می آید. در حین تولید با اضافه نمودن عناصر شیمیایی مختلف و شرایط خاص انواع مختلفی از ورق سیاه به دست می آید که دارای خواص مختلفی است.

کاربردهای ورق سیاه

با توجه به ضخامت، ابعاد و استاندارد ساخت، از ورق سیاه در صنایع مختلفی استفاده می گردد. ورق سیاه st۳۷ در صنعت ساختمان کاربرد چشمگیری دارد. ورق st۵۲ به دلیل سختی که دارد، در ساخت تانکر و سیلندر گاز مورد استفاده قرار می گیرد. ورق سیاه در صنایع دیگری همچون قطعات خودرو، ساخت آبگرمکن، ساخت رینگ و چرخ، ساخت مخازن خاص کشتی سازی و صنایع فلزی سنگین نیز کاربرد دارد. ورق های سیاه شیت در اندازه های ۲۰۰۰×۱۰۰۰ میلیمتر، ۲۵۰۰×۱۲۵۰ میلیمتر، ۶۰۰۰×۱۵۰۰ میلیمتر، ۲۰۰۰×۶۰۰۰ میلیمتر و بالاتر نیز تولید میشود. ورق سیاه از ورق روغنی  رنگ پذیری بهتری دارد. از ورق سیاه و یا ورق گرم در صنایع سنگین و سازه های فلزی بزرگ استفاده میشود و همچنین برای تولید ورق روغنی ( ورق سرد ) و ورق گالوانیزه و اسید شویی استفاده می گردد.

قیمت ورق سیاه با توجه به حجم تقاضا و مصرف آن در صنایع مختلف همیشه از گزینه های مورد توجه متقاضیان آهن آلات در بازار می باشد و همواره مشتریان به دنبال خرید ورق اهن با مناسب ترین قیمت هستند. قیمت مواد اولیه ( که قیمت این موارد میتواند بسته به افزایش یا کاهش تقاضا و همچنین افزایس و کاهش عرضه و سرانه مصرف جهانی تغییر کند) قیمت هزینه های سوخت و انرژی ( نفت مهمترین آن هاست) هزینه های حمل و نقل و همچنین نرخ تورم جهانی و نرخ برابری ریالی واحد پول کشورمان در مقابل ارز های خارجی از دیگر عوامل تاثیر گذار بر قیمت ورق سیاه در بازار می باشد. با علم و بررسی موارد فوق میتوان پیش بینی قیمت ورق سیاه را تا حدود زیاده نزدیک به واقعیت انجام داد.

 





:: بازدید از این مطلب : 124
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 مهر 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: