گرانی‌ ادامه‌دار آهن‌آلات
نوشته شده توسط : آهن پرایس

آهن پرایس: هفته پایانی اسفندماه درحالی رو به اتمام است که به‌رغم کاهش خریدوفروش آهن‌آلات و عدم اعلام قیمت برخی مبادی، نرخ روزانه آهن آلات در غالب شرکت‌ها رو به افزایش بود.

بازار ارز نیز تاحدودی افزایشی بود اما قیمت دلار نوسانات جزئی داشت و در همان کانال ۲۶ هزار تومان رشد کمی را تجربه کرد به طوری که روز گذشته هر دلار آمریکا در بازار آزاد به نرخ ۲۶ هزار و ۴۵۰ تومان به فروش رسید.

تحلیل روزانه قیمت آهن

تحت تأثیر عوامل متعدد همه محصولات فولادی در بازار آزاد روندی افزایشی طی کردند اگر چه عدم اعلام قیمت یا اعلام سلیقه‌ای در این ایام بسیار مشهود است اما محصولاتی هم که اعلام قیمت شدند با افزایش نسبی همراه بودند.

میلگرد آجدار که همیشه سردمدار افزایش‌ها بوده است، بازهم با رشد ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومانی همراه بود و حتی برخی کارخانه‌ها قیمت دوم نیز اعلام کردند درحالی که تعدادی از مبادی فروش بدون تغییر قیمت بودند.

این افزایش قیمت‌ها در نرخ روز تیرآهن نیز مشهود بود به طوری که تیرآهن کیلویی حدود ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومان افزایش داشت همچنین در بخش شاخه‌فروشی نیز حدود ۱۰ الی ۸۰ هزار تومان افزایش قیمت داشتیم که بیشتر در تیر ذوبی مشهود بود.

با اینکه برخی کارخانه‌ها اعلام قیمت نمی‌کنند اما نبشی و ناودانی در کارخانه‌هایی که اعلام قیمت کردند، افزایش ۱۰۰ الی ۶۰۰ تومانی داشتند. قیمت پروفیل و انواع لوله نیز از این امر مستثنا نبود و دو شرکتی که اعلام قیمت کردند با افزایش ۲۰۰ الی ۹۰۰ تومانی همراه بودند.

انواع ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومان افزایش داشت همچنین افزایش ۱۰۰ الی ۶۰۰ تومانی در قیمت ورق سیاه نیز مشهود بود.

این رشد قیمت‌ها در روز گذشته بیشتر از بورس کالا نشأت می‌گرفت که و به نظر می‌رسد همچنان ادامه‌‌دار باشد، نرخ شمش در عرضه امروز حدود ۱۴ هزار و ۴۶۰ تومان تعیین شده است که بیانگر رشد ۶/۶درصدی این محصول در مقایسه با آخرین عرضه است و با توجه به اینکه حجم عرضه نیز کاهشی بوده، احتمال افزایش رقابت‌ها نیز بالا است. طبق آمار حجم عرضه امروز شمش فولادی حدود ۲۰۸ هزار و ۱۶۰ تن درنظر گرفته شده است.

همانطور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم بخشی از این افزایش قیمت‌ها به ویژه در محصولات اولیه از بحران جنگ روسیه و اوکراین تغذیه می‌کند که اثرات آن هم در بازارهای جهانی و هم در بازار داخلی ایران نمود دارد.

چندی پیش از آغاز این جنگ بازار آهن و فولاد ایران در رکود عمیقی به سر می‌برد به طوری که بازارساز برای بهبود بازار و جلوگیری از کاهش روزانه قیمت‌ها دنبال راه چاره بود و در این زمینه به حذف دامنه منفی ۳ درصد در بورس کالا و ورود واسطه‌ها برای خرید شمش اقدام کرد.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: حجم‌دهی به بازار در پایان سال

اما به تأثیر از جنگ فعلی ورق برگشت و به افزایش هزار و ۵۰۰ تومانی قیمت محصولات فولادی در این ایام منجر شد. اگرچه بازار آهن در بهمن‌ماه افزایش ۱۰۰۰ تومانی را تجربه کرد اما این امر در پی تلاش بازارساز رخ داد و ادامه‌دار نبود.

اجتناب از صادرات ارزان قیمت

آنوش رحام دبیر سندیکای لوله و پروفیل ایران با اشاره به اتفاقات اخیر و افزایش قیمت‌ها، اظهار کرد: دولت باید راه‌حلی برای کاهش اثرات بازارهای خارجی در بازار داخلی ارائه کند تا از اثرات مخرب و آسیب‌های آن جلوگیری شود.

وی در ادامه افزود: از آنجایی که زمان پایان جنگ اوکراین و روسیه نامشخص است ممکن است بازار فولاد متزلزل شود و در حال حاضر نیز تولیدکنندگان در صادرات محصولات خود دچار دوگانگی شده‌اند و در انتظار پایان جنگ هستند.

دبیر سندیکای لوله و پروفیل ایران بیان کرد: با توجه به اینکه دو کشور در حال جنگ از سهم عظیمی از بازار فولاد جهان را به خود اختصاص داده‌اند با ادامه این تنش‌ها ممکن است کمبودهایی در این حوزه ایجاد شود کما اینکه هم اکنون نیز این کمبودها در گوشه کنار مشهود است.

از همین رو رحام پیشنهاد کرد که تولیدکنندگان در شرایط فعلی از صادرات محصولات خود با قیمتی پایین‌تر اجتناب کنند تا در این شرایط متحمل زیان‌های مالی نشوند.





:: بازدید از این مطلب : 107
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 اسفند 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: